© 2024 Bryan Westerveld

Motorrijden

Being a biker is more than riding a bike. You feel it in your heart and in your soul

Motorrijden

Mijn vader reed al jaren motor. Dit leek mij ook gaaf. Maar had het erg druk met werken en andere zaken, en maakten er eigenlijk ook geen tijd voor. In 2016 heb ik de stoute schoenen aangedaan en een proeflesje gevolgd tijdens de opstapdagen bij een lokale rijschool. Ik was meteen verkocht en ben ik direct begonnen met mijn motorrijlessen.

Bijna elk weekend volgend ik dan ook een les waardoor ik binnen een korte tijd mijn examens deed en overal in één keer voor slaagden. Kort na het halen van mijn motorrijdbewijs heb ik een paar motoren gehuurd om iig te kunnen rijden en te kijken wat voor motor ik graag zou willen. 

 

Motor keuze

Aangezien ik nog niet wist wat voor motor ik wou kopen, heb ik eerst een aantal keer de motor van mijn motor instructeur gehuurd. Ik kon dan in ieder geval heerlijk motorrijden. Ook maakten ik een aantal proefritten op motor van motor dealers.

Toch wou ik graag ook op motor vakantie. Alleen is dat lastig als je nog geen motor in eigen bezit hebt. Op de motor beurs hebben we gekeken waar we op motor vakantie konden waar je dan een moto kon huren.

Mijn eerste motorvakantie was een rondreis door Marokko. Samen met mijn vader vlogen we naar Marokko waar motoren hebben gehuurd aangezien ik zelf nog geen motor had. Eigenlijk ging ik met weinig motorervaring deze reis maken. Het was een mooi avontuur en was gedreven deze reis te gaan maken. Ik was er al snel achter dat het een allroad/adventure motor zou moeten gaan worden. Ik ben geen racer en wou toch een motor waarbij je vrij rechtop zit. Ook moest de motor goed zijn voor langere ritten tijdens vakantie en dat de limiet niet alleen op verharde wegen lagen.

De motoren

Huidige motor: BMW R1200GS LC 2015

Ik was altijd al nieuwsgierig hoe een Bmw R1200GS zou rijden. Ik heb toen ook mn stoute schoenen aangetrokken en een proefrit gemaakt op een Bmw R1250GS bij de dichtstbijzijnde Bmw dealer. Ik was meteen verkocht.Ondanks het gewicht, was hij erg wendbaar en voelde meteen goed. Kort erna kocht ik mijn eerste tweedehandse Bmw R1200GS waar ik top op de dag vandaag heel veel plezier van heb en eigenlijk niks anders meer wil.

Eerste motor: TRUIMPH TIGER 800

Mijn vader reed een Truimph Explorer 1200. Ik koos ervoor om eerst de veilige weg te nemen door een 3 cilinder motor te kopen. Mijn eerste motor was dan ook een Truimph Tiger 800. Met de Tiger 800 heb ik mooie ritten in Nederland gemaakt en ook een aantal motorvakantie mee gemaakt. Ondanks dat ik veel plezier van de Tiger 800 heb gehad, misten ik toch wat extra power onderin.

MIjn blogs

2024 Allroad Intermediate

2024 Allroad Intermediate

In 2024, een jaar later na de Allroad Basic Training heb ik weer contact gezocht met Berrt Allroad Motorreien en trainingen om de vervolg training te willen doen. De Allroad Intermediate Training sluit prima aan op de Allroad Basic Training en is uitsluitend bedoeld...

Lees meer
2024 Karintië

2024 Karintië

In 2024 ben ik wederom met TRIP Motorreizen op vakantie geweest. Nu ging ik mee met de Karinthië rit. Dit was een 7 daagse motorvakantie door Oostenrijk, Slovenië & Italië. Drie landen in 1 reis! Een combinatie van natuur, cultuur en schitterende wegen. Mooie...

Lees meer
2023 Allroad basic

2023 Allroad basic

In 2023 heb ik mij opgegeven voor een Allroad Basic Training bij Berrt Allroad Motorreien en trainingen. Na de motorvakantie in Marokko waar ik voor het eerst offroad ging met de motor, heb ik mezelf de vaardigheden aangeleerd. Nu vond ik het tijd  om een training te...

Lees meer