© 2024 Bryan Westerveld

2024 Allroad Intermediate

In 2024, een jaar later na de Allroad Basic Training heb ik weer contact gezocht met Berrt Allroad Motorreien en trainingen om de vervolg training te willen doen. De Allroad Intermediate Training sluit prima aan op de Allroad Basic Training en is uitsluitend bedoeld voor deelnemers die de Allroad Basic training (via BERRT of KNMV) niet langer dan 2 jaar geleden zonder problemen hebben gevolgd. In deze offroad training voor gevorderden ligt het tempo wat hoger en zijn de oefeningen moeilijker en uitdagender. Ook deze training is bedoeld voor berijders van zware allroad motoren (geen sportenduro’s). De Basic Training reed ik met mijn eigen BMW R1200GS. Aangezien je met deze training verplicht noppenbanden moet hebben en mijn huidige banden nog niet aan vervanging toe waren, heb ik besloten om een van hun motoren te huren. Ik huurden hun BMW R1250GS die voorzien was van de juiste noppenbanden. Dit was ook een goed moment om te kijken hoe deze banden zowel on-road als off-road bevielen om in de toekomst zelf de keuze te kunnen maken.

Het programma

 

Je begint met een korte herhaling van stuurtechniek en remtechniek zodat je weer helemaal scherp bent. Tot aan de lunch vermaak je je in bospercelen waar je oefent in het rijden van bochten op hogere snelheid, single tracks en sterk geaccidenteerd terrein.

Na de goed verzorgde lunch rijdt je een mooie en gevarieerde route over zandpaden waar je o.a. oefent met het wisselen van sporen, rijden op snelheid en het toepassen van off-road bochtentechniek met hogere snelheid. De middag brengen we grotendeels door in schitterende bossen van Hellendoorn. Een kleine crossbaan die in de bossen lag, werd onze techniek nog eens aan de tand gevoelt. Onze zware motoren zijn er niet echt geschikt voor, maar toch lag de baan er netjes bij en konden we een aantal rondes werken en spelen met de motor. We sluiten de dag af met mooie off-road route die eindigt in de buurt van Deventer!

Het programma kan aangepast worden afhankelijk van onder andere weersomstandigheden, dit ter beoordeling van de instructeur.